PVOJ-GroenLinks: ‘In Heeze-Leende al te lang stil rond A2-samenwerking’

Foto ter illustratie
Foto: Pixabay

De PVOJ-GroenLinks uit Heeze-Leende vindt dat het al te lang stil is rond de bestuurlijke toekomst van Heeze-Leende en de A2-gemeenten (Cranendonck en Valkenswaard). “Sinds de bijeenkomst met de A2-raadsleden in het gemeentehuis van Cranendonck in Budel, op 23 oktober vorig jaar, lijken geen zichtbare stappen meer gezet. Dat baart PVOJ-GroenLinks zorgen”, stellen ze in een brief aan het college van gemeente Heeze-Leende.

Voor aanstaande zomer moeten de drie gemeenteraden een principebesluit maken over hun bestuurlijke toekomt. “Waarom blijft het stil?”, vraagt PVOJ-GroenLinks zich af. De partij vreest dat er te weinig tijd zal zijn om een behoorlijk participatietraject op te tuigen, voordat door de raden een principebesluit genomen zal moeten worden.

Geldrop-Mierlo

De partij dringt erop aan om verder te kijken dan alleen naar de A2-samenwerking. Samenwerken met bijvoorbeeld Geldrop-Mierlo, is ook een optie volgens PVOJ-GroenLinks. “Ook het eventueel opsplitsen van de gemeente Heeze-Leende zou niet bij voorbaat uitgesloten moeten worden. Deze fundamentele discussie nu overslaan zou onverstandig zijn. Die steekt onvermijdelijk dan later weer de kop op, met mogelijk nadeliger consequenties dan wanneer men dat nu zou doen.”

 

Like onze FACEBOOKPAGINA of schrijf je in voor de NIEUWSBRIEF en mis niets

Valkenswaard Nieuws is onderdeel van Klinkr Media. Meer info? Bezoek KlinkrMedia.nl