Valkenswaardse derby is onbesliste strijd in de middenmoot

Foto: Valkenswaard Nieuws

We blikken vooruit op de derby tussen VV De Valk en SV Valkenswaard. Beide ploegen zijn terug te vinden in de middenmoot van de 2e klasse. Een driepunter is niets minder dan broodnodig voor de clubs.

Na dertien wedstrijden staat SV Valkenswaard op de achtste plek. De Valk vinden we terug op de tiende positie, met drie punten minder. Een overwinning voor beide ploegen kan veel betekenen. Zo kan SV Valkenswaard bij winst aansluiten aan de subtop van de competitie. De Valk vestigt zich bij een overwinning nog steviger in de middenmoot en kan boven hun dorpsgenoot uitstijgen.

Stand middenmoot

7. NWC – 18 punten
8. SV Valkenswaard – 18 punten
9. Braakhuizen – 17 punten
10. De Valk – 15 punten
11. Oirschot Vooruit – 13 punten

Even terugkijken naar de vorige seizoenshelft, waar de twee ploegen al tegen elkaar speelden, in de allereerste competitiewedstrijd. Met als winnaar: De Valk. Op het sportpark van SV Valkenswaard, aan de Fazantlaan, ging hun rivaal er met een 2-1 overwinning vandoor.
Lange tijd stond het 0-0, tot ruim twintig minuten voor het einde van de wedstrijd. Luc Nouwen van De Valk opende de score. Kort daarna trok Thom van de Donk de stand weer gelijk. Maar het was Ayebi Duah die De Valk tien minuten voor tijd de overwinning bezorgde.

Huidige vorm

Maar is dit een voorbode voor de wedstrijd van aankomende zondag? Waarschijnlijk niet. Het is nu simpelweg moeilijk te zeggen wie de bovenliggende partij zal zijn, op papier én op het veld.
De Valk hervatte afgelopen weekend het seizoen met een verlies tegen Marvilde (0-1), terwijl SV Valkenswaard won van Hilvaria (2-1). Maar ook dit zegt niet alles. Marvilde staat namelijk derde en Hilvaria twaalfde.

De derby van Valkenswaard vindt aanstaande zondag 2 februari plaats om 14.30 uur, op sportpark Het Valkennest aan de Bosstraat.

 

Like onze FACEBOOKPAGINA of schrijf je in voor de NIEUWSBRIEF en mis niets

Valkenswaard Nieuws is onderdeel van Klinkr Media. Meer info? Bezoek KlinkrMedia.nl