FOTO’S: Terugblikken op gehuldigde vrijwilligers

De theaterzaal van De Hofnar zit woensdagavond bomvol met vrijwilligers uit gemeente Valkenswaard. Studenten van de Fontys Hogeschool organiseren samen met de gemeente een luchtige avond voor ze. Genomineerden worden gehuldigd en er is ook tijd voor entertainment.

Klik op bovenstaande afbeelding voor een uitgebreide fotoserie van het Vrijwilligersgala

Het Vrijwilligersgala is goed voorbereid. Aan de toegangsbewijzen zit een consumptiebon gehecht. Een begeleidende brief vertelt over enkele huishoudelijke zaken en via een apart briefje wordt gevraagd je te melden als je verhinderd bent. Personen van de wachtlijst kunnen dan misschien alsnog blij gemaakt worden. Op elke stoel in de grote zaal ligt een programmaboekje te wachten op een vrijwilliger.

Gastspreker Jan heet iedereen welkom en kondigt een dans aan van The Relics; Bruce Dance Factory. Burgemeester Anton Ederveen is ziek en wordt vervangen door wethouder Mieke Theus. Zij complimenteert alle vrijwilligers van de gemeente. “U bent zeer belangrijk”, benadrukt de wethouder. “Velen van u heb ik in actie gezien”, zegt ze, waarna het programma wisselend doorgaat met huldiging van een genomineerde met een stukje theater.

Tekst loopt door onder de foto

Vrijwilligersgala Vrijwilligerstroffee 2020 - Evert Meijs

De sportwisseltrofee gaat naar Henrie en Marij Kox van de American Bike Day Valkenswaard. Tijdens een kort interview pleiten ze beiden voor een ander beeld van motorrijders. Het G-team van SV Valkenswaard wordt gehuldigd voor de inzet voor hun ploeg. Eén van de voetballers komt spontaan het toneel op en benadrukt het succes van Ton, Kees en Hans. Toon van Daal is winnaar in de categorie Zorg en Onderwijs Individueel. Hij zet zich in voor de Stichting Trucrun Valkenswaard.

Roy van Zon

Het is een welkome afwisseling als er een muzikaal intermezzo komt van het duo Lenneke Brussé en Puk van Hout, met de naam ELPEE. De prijs voor de Zorg- en Onderwijswisseltrofee is daarna voor de Stichting Leergeld Valkenswaard. Jan Strik vertelt hierna als vrijwilliger op komische wijze over zijn ervaringen als vrijwilliger in Someren. Na de pauze treedt ModernDance (BDF Bruce Dance Factory) op en is de Wijk- en Buurtwisseltrofee voor Roy van Zon van 112 Valkenswaard.  Buurt- en Wijkgroep Dorpsinitiatief Borkel en Schaft is de gelukkige in deze categorie. Een flinke groep vrijwilligers betreedt het podium en krijgt ook van wethouder Theus de bloemen overhandigd.

Vogelverschrikkersfestival en Sinterklaashuis

Na het optreden van acrobatenduo Jacob Szepat en Paula Passenheim is op het gebied van cultuur en natuur de prijs voor individuelen gegund aan het duo Riks Werts en Ted van Hout vanwege het Vogelverschrikkerfestival. De groepsprijs gaat naar het Sinterklaashuis Valkenswaard.

Aan het einde van de avond komen eerst alle prijswinnaars op het podium voor de foto, waarna bovendien alle genomineerden het podium betreden en er sprake is van ‘een volle bak’.

 

Like onze FACEBOOKPAGINA of schrijf je in voor de NIEUWSBRIEF en mis niets

Valkenswaard Nieuws is onderdeel van Klinkr Media. Meer info? Bezoek KlinkrMedia.nl