Hockeysters José Durville en Maaike Jacobs zijn Sportvrouwen van het Jaar

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie
Foto: Pixabay

Hockeysters José Durville en Maaike Jacobs van HOD Valkenswaard zijn beide Sportvrouw van het Jaar geworden. Tijdens het Sportgala in De Hofnar vrijdagavond namen de dames hun prijs in ontvangst.

Ook zijn de vrouwen actief bij het Nederlandse Hockeyteam voor dames50. Durville en Jabobs namen de prijs voor Sportvrouw van het jaar 2019 in ontvangst vanwege een zeer goede prestatie, namelijk Europees Kampioen op het IMHA European Cup Women 50+ in Krefeld, Duitsland.

Linedancer Marlon Ronkes uit Valkenswaard is verkozen tot Sportman van het jaar 2019. Ronkes krijgt deze prijs vanwege zijn eerste plaats op het Wereldkampioenschap Linedance 2019 in Nashville, Verenigde Staten.

De titel Sportteam van het jaar 2019 is gegaan naar het eerste team Rolhockey van de Valkenswaardse Roller Club. Zij zijn dit jaar Nederlands- en Benelux kampioen geworden. Daarnaast zijn vier heren uit het eerste team ook met het Nederlandse Rolhockeyteam Wereldkampioen geworden bij de Roller World Games in Barcelona, Spanje.

Sportmeisje en -jongen

Synchroon schaatsster Ingvild Geenen en wielrenner Beer van Beurden zijn dit jaar Sportmeisje en Sportjongen van het jaar 2019 geworden! Ingvild heeft afgelopen jaar vele grote toernooien geschaatst. Zo is zij met haar team Illuminettes Nederlands kampioen junioren geworden en heeft deelgenomen aan het WK junioren in Neuchatel, Zwitserland. Daarnaast heeft zij als junior sporter ook met het team Illumination Nederlands Kampioen senioren geworden en heeft zij deelgenomen aan het WK senioren in Helsinki, Finland.

Beer van Beurden is in het jaar 2019 Nationaal Kampioen mountainbike Jeugd jongens categorie 2 geworden en heeft op het Nationaal Kampioenschap veldrijden categorie 2 de bronzen prijs mee naar huis mogen nemen.

Jeugdsportteam van het jaar 2019 is dit jaar naar de meisjes A1 van VC Bravo gegaan. Zij zijn afgelopen jaar kampioen geworden in de 1e klasse.

Sportcoach

Een nieuwe categorie heeft dit jaar ook zijn intrek genomen op het Sportgala Valkenswaard, namelijk Sportcoach van het jaar 2019! Chantal de Lau uit Valkenswaard is als winnaar in deze categorie naar voren gekomen. De Lau is het afgelopen jaar bij PSV Zwemmen in Eindhoven met haar ploeg jongens minioren Nederlands Kampioen op de Estafette geworden. Daarnaast hebben een aantal van haar zwemmers een Nederlands Record gezwommen op verschillende afstanden en zwemslagen.

 

Like onze FACEBOOKPAGINA of schrijf je in voor de NIEUWSBRIEF en mis niets

Valkenswaard Nieuws is onderdeel van Klinkr Media. Meer info? Bezoek KlinkrMedia.nl