Denk mee over speeltuinen in Dommelen en schrijf je in

Speeltuin aan Hyacinthlaan in Dommelen
Foto: Gemeente Valkenswaard

Gemeente Valkenswaard is bezig met het aanpassen van de speeltuinen en wil inwoners daar graag bij betrekken. Nu komt de kern Dommelen aan de beurt.

Vandaar deze oproep aan inwoners van Dommelen om mee te denken over de functie en inrichting van de speelplekken in hun woonomgeving. “Denkt u met ons mee over de vraag hoe we speelplekken voor de komende jaren zo passend mogelijk inrichten voor de doelgroep? We vinden het daarbij belangrijk dat kinderen worden gestimuleerd tot buitenspelen en bewegen en ook dat een speelplek een ontmoetingspunt is in de buurt”, aldus de gemeente.

Wil je meedenken? Stuur dan vóór 1 februari een mail met je naam en contactgegevens naar [email protected] Heb je al bepaalde suggesties? Zet ze gerust in de mail.

Wat vragen we van u?

Uit degenen die zich aanmelden stellen we vier groepen samen. Dommelen bestrijkt namelijk een groot gebied met zo n veertig speelplekken. Daarom wordt er gewerkt in vier deelgebieden: van noord naar zuid zijn dat: de Keersopperbeemden en Brouwershof (hofjes ten noorden van de Tienendreef),  Schepelweijen, Agnetendal (met de Mannendalen en de Vrouwendalen) en tot slot de overige straten aan de zuidkant van de Tienendreef (uitgezonderd buurt Lage Heide, want daar zijn speelplekken onlangs ingericht). Het is handig om in je mail aan te geven voor welk deelgebied je graag meedoet.

Diegenen die zich aanmelden krijgen meer informatie en een uitnodiging voor een algemene startbijeenkomst met alle werkgroepen. Verder zijn bij het overleg ook vertegenwoordigers van WeDommelen (voormalige Wijkraad) en de scholen betrokken.

Na de startbijeenkomst, moet je qua tijdsbesteding rekening houden met nog twee tot drie keer een overleg met je werkgroep.

Achtergrond

“We passen alle speelplekken in de gemeente Valkenswaard aan”, legt de gemeente uit. “De aanpassingen lopen uiteen van het verwijderen van het hekwerk tot een complete renovatie. Enkele locaties blijven zoals ze zijn. Ook zullen speelplekken moeten verdwijnen.”

Op dit moment is de aannemer aan de slag de wijk Hoge Akkers en Centrum. Deze werkzaamheden duren tot aan de bouwvakvakantie. Dan is de omvorming van de speelplekken in de kern Valkenswaard afgerond. In Borkel en Schaft gebeurde dat al eerder.

 

Like onze FACEBOOKPAGINA of schrijf je in voor de NIEUWSBRIEF en mis niets

Valkenswaard Nieuws is onderdeel van Klinkr Media. Meer info? Bezoek KlinkrMedia.nl