Mike verloor dierbare motor bij brand aan Carolusdreef: ‘Het was mijn leven’

Michael (Mike) Kersten schrikt zich rot als hij hoort dat zijn motor in brand staat in de parkeergarage aan de Carolusdreef in Valkenswaard. “Ik probeerde mezelf te vermannen, maar diep van binnen ging ik kapot.” Het vuur verwoeste zijn BMW R1200 GS Adventure en motorscooter.

Klik op bovenstaande afbeelding voor een fotoserie

Het is rond 23.15 uur als er brand uitbreekt in de parkeergarage van een appartementencomplex aan de Carolusdreef. Mike hoort een knal en bewoners van het gebouw worden geëvacueerd. “Ik heb de deuren opgezet zodat iedereen naar buiten kon gaan. Toen ben ik met mijn motorsleutels in mijn hand naar beneden gelopen, want ik dacht: die moeten eruit.” Toen zag hij dat er al brandweer en politie waren. “Mijn zusje zag op het nieuws dat er een motor en scooter in brand stonden. Toen wist ik wel genoeg.”

Het is vooral emotionele schade wat Mike heeft opgelopen na de brand. “Voor velen is een motor gewoon een motor, maar ik deed er veel meer mee”, legt hij uit. “Ik ben ermee heel Europa doorgecrost. Elke vrije dag zat ik erop.” In minder dan drie jaar bezocht hij meer dan veertig landen met zijn ‘machine’. “Het is de reden dat ik nog geen relatie heb. Die motor is mijn leven.”

Leven delen

Dat leven deelt Mike op zijn Facebookpagina Mike on the Bike. Hij stapt op zijn motor en deelt boeiende dingen die hij meemaakt. “Ik ben overal in Europa geweest met de BMW. Elke reis is de mooiste. Er gebeuren altijd dingen die niet gepland zijn. Ik ga dan bijvoorbeeld onderuit, maar dat vind ik dan wel grappig. Dan heb ik weer iets om te delen op de pagina.” Met inmiddels 8000 volgers deelde hij al meer dan 5000 foto’s van zijn avonturen met de motor.

Maar die motor is nu verleden tijd. “Ik ben kapot, gesloopt en leeg”, vertelt hij in een bericht op de Facebookpagina. Op zoek naar een nieuw rijwiel is Mike nog niet echt. “Er zijn wel verschillende bedrijven die me steunen en me kennen. Ze hebben allemaal gezegd dat ze me wel kunnen helpen. Maar met een nieuwe motor heb ik niet die ruim veertig landen gezien. Dat is dan toch anders.”

Kenteken

Steun vond hij vlak na de brand bij een brandweerman. Hij is zelf ook motorrijder en begrijpt Mike zijn pijn. “Voordat hij wegging, kreeg ik van deze brandweerman mijn kenteken in m’n hand gedrukt. Hij snapte maar al te goed dat dit meer was dan alleen maar een motor.”

 

Like onze FACEBOOKPAGINA of schrijf je in voor de NIEUWSBRIEF en mis niets

Valkenswaard Nieuws is onderdeel van Klinkr Media. Meer info? Bezoek KlinkrMedia.nl