Woede om winactie tegen vaccineren: ‘Valkenswaards bedrijf speelt met kinderlevens’

Foto ter illustratie
Foto: Pixabay

Een Valkenswaards bedrijf ligt onder vuur nadat ze maandag een campagne zijn gestart. Bij die campagne geven ze honderd blenders weg aan moeders of zwangere vrouwen die hun kind niet laten vaccineren. “Het is een cocktail van gifstoffen”, zegt de eigenaresse van het bedrijf. “Doe eens normaal. Let op je gezondheid”, zegt staatssecretaris Mona Keizer over de actie.

De eerste honderd vrouwen die zich aanmelden – die uitgerekend zijn voor 1 augustus of bevallen zijn na 1 augustus 2019 en nog borstvoeding geven – krijgen gratis een blender ter waarde van 400 euro. Sinds 16 december is de vaccinatieprik tegen kinkhoest bij kinderen en de zwangere vrouwen. “Wij horen bij heel veel zaken dat er vervroegde geboortes zijn of miskramen”, legt de eigenaresse uit in de campagnevideo die hieronder te zien is.

Eigenaar van het blenderbedrijf en initiatiefnemer van de actie, Joost Duisterwinkel, snapt de ophef wel. “Het is een belachelijke actie, maar op deze manier is er wel aandacht voor het niet-vaccineren”, vertelt hij aan Omroep Brabant. Bovendien brengt hij zo ook zijn eigen, slechtlopende product op een bizarre manier onder de aandacht. “Ik had de commotie wel verwacht. Er is een groep die de vaccinaties fantastisch vindt en er zijn mensen die er meer van weten en die vaccinaties geen goed idee vinden.”

Tekst gaat verder onder de video

Het RIVM heeft zich gedistantieerd van de ‘misleidende commerciële oproep’. Dat hebben ze via Twitter laten weten. Ook artsenvakblad Medisch Contact reageert op de campagne en zegt: “Ze spelen met kinderlevens met dit soort absurde acties.” Enkele twitteraars ondersteunen de actie.

‘Kinderen aan doodgegaan’

Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat, Mona Keizer, reageert verbijsterd in een uitzending van WNL. “Uit allerlei onderzoeken blijkt gewoon dat vaccineren heel veel akelige ziektes tegengaat”, vertelt ze. “Als je ooit gezien hebt wat ziektes met mensen doet, dan is het een zegen dat we kunnen vaccineren. Er zijn in het verleden gewoon kinderen aan doodgegaan.”

Zie hier het hele fragment van WNL:

 

Like onze FACEBOOKPAGINA of schrijf je in voor de NIEUWSBRIEF en mis niets

Valkenswaard Nieuws is onderdeel van Klinkr Media. Meer info? Bezoek KlinkrMedia.nl