Matig woningaanbod voor startende eenverdieners in Valkenswaard

Foto ter illustratie
Foto: Pixabay

Het is voor veel mensen steeds lastiger om een huis te kopen. Dat komt door stijgende huizenprijzen en strengere hypotheekregels. Hoe zit dat in gemeente Valkenswaard?

Door Sam Fish

Onderzoeksbureau Calcasa zocht uit hoe het per gemeente gesteld is voor huizenkopers. Local Focus heeft de uitkomst samengevat en gepubliceerd. In een handige digitale kaart is goed te zien hoe het ervoor staat per inkomen. Het gaat hierbij om startende eenverdieners.

Calcasa is gespecialiseerd in data-analyse op het gebied van vastgoed. Zij bekeken voor elke gemeente de huizenprijzen, hypotheekeisen en andere relevante gegevens. De uitkomst is verdeeld over drie inkomens. Een bruto jaarinkomen van 25.000 euro, dat zou gelijk zijn aan een startende brandweerman of verpleegkundige. Een bruto jaarinkomen van 36.000 euro, een startende politieagent of leraar. En tot slot het bruto jaarinkomen van 47.000 euro, het inkomen van een gemiddelde brandweerman of verpleegkundige met 10 jaar ervaring.

Ook gemeente Valkenswaard is meegenomen in dit onderzoek. Daaruit blijkt dat iemand met een bruto jaarinkomen van 25.000 euro in aanmerking komt voor 0,5 procent van de koophuizen op het eiland. Voor 36.000 euro per jaar is dat al 3 procent. En met een bruto jaarinkomen van 47.000 euro kun je kiezen uit 10,6 procent van de woningen in Valkenswaard.

Regio

Het verschil met omliggende gemeenten is gering. Ook in Heeze-Leende, Cranendonck, Waalre en Bergeijk zijn ongeveer dezelfde percentages van toepassing. Voor de volledige lijst van Local Focus, klik HIER.

 

Like onze FACEBOOKPAGINA of schrijf je in voor de NIEUWSBRIEF en mis niets

Valkenswaard Nieuws is onderdeel van Klinkr Media. Meer info? Bezoek KlinkrMedia.nl