Dit zijn alle buurtpreventiegroepen in Valkenswaard

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie
Foto: Pixabay

In gemeenten worden buurtwhatsappgroepen opgericht ter preventie van woninginbraken. Zij vertegenwoordigen de preventieveveiligheid in de wijk. Ook jij kunt lid worden.

Klik hier voor een overzicht van alle buurtwhatsappgroepen in gemeente Valkenswaard: KAART WhatsApp-groepen Valkenswaard. Bron: Veilig en Leefbaar Valkenswaard.

Buurtbewoners die lid zijn van deze groep, kunnen elkaar snel op de hoogte brengen van alarmerende situaties zoals een inbraak of een verdacht persoon in de buurt. Op deze manier kunnen buren met elkaar op laagdrempelige manier hun buurt veiliger krijgen en houden.

Oren en ogen van de wijk

De burgers zijn de oren en ogen in de wijk, om deze reden heeft het grote meerwaarde om elkaar en de politie op de hoogte te houden. De gemeente faciliteert deze whatsappgroepen. Zij plaatsen borden, sturen stickers uit en helpen met het maken van brieven om nieuwe leden te werven.

Als het je ook leuk lijkt om betrokken te worden bij een preventie-whatsappgroep in jouw buurt, neem dan contact op met de afdeling veiligheid van de gemeente en zij verwijzen je door.

 

Like onze FACEBOOKPAGINA of schrijf je in voor de NIEUWSBRIEF en mis niets

Valkenswaard Nieuws is onderdeel van Klinkr Media. Meer info? Bezoek KlinkrMedia.nl