A2 tussen Budel en Valkenswaard op plek 8 van drukste ochtendspitsen

File na een ongeval op de A2 bij Maarheeze
Foto: Harm van Leuken

Dat het druk is en blijft op de wegen is duidelijk. Net als vorig jaar staat de snelweg A2 tussen Weert en Eindhoven ook dit jaar in de top 10 van drukste ochtendspitsen van Nederland. Het traject staat wederom op plaats acht in de lijst van ANWB.

Via Heeze-Leende24 en ANWB

Op nationaal niveau is in 2019 de filezwaarte (lengte X duur file) met 17 procent opnieuw fors gestegen. Dat concludeert de ANWB op basis van haar filecijfers, gedurende het hele jaar gemeten over alle A- en N-wegen van het hele Nederlandse wegennet. Niet alleen tijdens de spitsuren nam de filezwaarte toe maar ook overdag ondervond het verkeer het afgelopen jaar veel meer hinder van files.

Het weer

Naast het grote aanbod is ook het weer van invloed geweest op de doorstroming van het verkeer. De drukste dag was dinsdag 22 januari toen sneeuwval en gladheid in de oostelijke helft van het land leidden tot grote verkeershinder met een filerecord van maar liefst 2.287 kilometer. Ook het regenachtige weer in oktober en november zorgde voor een fors aantal uitzonderlijk drukke spitsen.

“De ANWB constateert veel extra hinder door kop-staartbotsingen in files. Met meer alertheid van de weggebruiker moet dat toch kunnen worden voorkomen”, zegt de ANWB.

 

Like onze FACEBOOKPAGINA of schrijf je in voor de NIEUWSBRIEF en mis niets

Valkenswaard Nieuws is onderdeel van Klinkr Media. Meer info? Bezoek KlinkrMedia.nl