‘Criminaliteit daalt in Valkenswaard’

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie
Foto: Pixabay

De criminaliteit daalt over het algemeen in Valkenswaard. Dat blijkt uit een analyse van RTL Nieuws op basis van cijfers van de politie. Maar er zijn ook punten waarop het stijgt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan straatroof en brandstichting.

Via RTL Nieuws

De cijfers zijn van de eerste negen maanden van 2019. De verwachting is dan ook dat het huidige aantal geregistreerde criminaliteit nog zal stijgen. In die eerste negen maanden zijn 363 veelvoorkomende misdrijven geteld. De verwachting is dat de criminaliteit over heel 2019 daalt ten opzichte van vorig jaar.

Veel inbraken in Nederland blijven onopgelost, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Van alle inbraken die in 2016, 2017 en 2018 hebben plaatsgevonden, was halverwege 2019 nog geen 1 op de 10 (8,5 procent) opgehelderd. In de gemeente Valkenswaard is dat 12,2 procent.

Moord en doodslag

Het aantal zaken van moord en doodslag in Nederland neemt al jaren af. Tot en met september zijn dit jaar 1948 zaken geregistreerd door de politie. Twee daarvan waren in Valkenswaard.

In Valkenswaard is in de afgelopen drie jaar 207 keer ingebroken in een woning. Dat zijn jaarlijks 43 inbraken per 10.000 woningen. Het inbraakrisico ligt daarmee lager dan het landelijk gemiddelde.

Meer informatie vind je HIER.

 

Like onze FACEBOOKPAGINA of schrijf je in voor de NIEUWSBRIEF en mis niets

Valkenswaard Nieuws is onderdeel van Klinkr Media. Meer info? Bezoek KlinkrMedia.nl