Man uit Valkenswaard verstopt 450 hennepstekjes in verborgen ruimte bestelbus

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie
Foto: Pixabay

De politie heeft dinsdag in Ittervoort een 29-jarige man uit Valkenswaard en een 36-jarige inwoner uit Son en Breugel aangehouden. Ze worden verdacht voor het bezit van 450 hennepstekken in een verborgen ruimte van hun bestelauto. De mannen zitten nog vast en de politie stelt een nader onderzoek in.

Medewerkers van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid controleerden rond 13.00 uur een bestelbus. De bestuurder kon de agenten geen rijbewijs of ander identiteitsbewijs overhandigen. Hij gaf wel een naam op, maar al snel hadden de agenten door dat dit een valse naam was. Tegen de bestuurder, die achteraf een 29-jarige inwoner uit Valkenswaard bleek te zijn, werd proces-verbaal opgemaakt voor het rijden zonder rijbewijs, het opgeven van een valse naam en het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs.

Verborgen ruimte

Tijdens de controle zagen de agenten, rechts naast de bijrijdersstoel, ook een deels opgerookte joint liggen. Reden om de hele bus te controleren. Bij het openen van de laadruimte van de bestelbus roken de agenten direct de bekende geur van hennep. De laadruimte was echter leeg. Bij nader onderzoek in die bus ontdekte men een verborgen ruimte. In deze ruimte die later professioneel is aangebracht, lagen zeven dozen met in totaal 450 hennepstekjes en twee telefoons. Deze telefoons zijn zogenaamde cryptotelefoons die meestal door criminelen worden gebruikt om met elkaar te communiceren zonder dat de politie kan meeluisteren.

De bestuurder uit Valkenswaard en zijn 36-jarige bijrijder uit Son en Breugel zijn aangehouden en de bus, de hennepstekjes en de telefoons in beslag genomen.

 

Like onze FACEBOOKPAGINA of schrijf je in voor de NIEUWSBRIEF en mis niets

Valkenswaard Nieuws is onderdeel van Klinkr Media. Meer info? Bezoek KlinkrMedia.nl