VDL: ‘Chinese bussen kosten banen in Nederland’

Foto ter illustratie
Foto: Pixabay

VDL-eigenaar Wim van der Leegte heeft zijn onvrede geuit over de voorkeur die wordt gegeven aan Chinese busleveranciers. Zijn bedrijf, met VDL Bus & Coach in Valkenswaard, had de bussen ook graag geleverd. “Natuurlijk hebben wij een zakelijk belang bij het leveren van bussen”, zegt Van der Leegte. “Maar als voorvechter van het behoud van werkgelegenheid in de hoogwaardige Nederlandse maakindustrie maken wij ons oprecht grote zorgen door de gunningen van de genoemde concessies.”

Op de website van VDL is een opinieverhaal geplaatst van Wim van der Leegte. “De 259 elektrische bussen die gaan rijden in de buitengebieden van Overijssel, Flevoland en Gelderland worden besteld in China bij BYD. De eerder aangekondigde 156 eveneens Chinese elektrische bussen die gaan rijden in de vervoersgebieden Amstelland-Meerlanden en Haarlem-IJmond worden geleverd door Ebusco, een importeur van Chinese bussen”, zo begint hij zijn verhaal.

‘Volgend jaar weinig ruimte’

“Uiteraard had VDL Bus & Coach, Nederlands enige busproducent en onderdeel van ons familiebedrijf VDL Groep, deze 415 elektrische bussen graag willen leveren. Voor volgend jaar is er weinig ruimte voor onze Nederlandse bussen, terwijl als Europees koploper op het gebied van de elektrificatie van zwaar vervoer onze thuismarkt cruciaal is.”

Lees het hele opinieverhaal HIER.

 

Like onze FACEBOOKPAGINA of schrijf je in voor de NIEUWSBRIEF en mis niets

Valkenswaard Nieuws is onderdeel van Klinkr Media. Meer info? Bezoek KlinkrMedia.nl