Annie en Gerard Velings na 50 jaar nog altijd gek op elkaar

Foto: Evert Meijs

Op 12 december zijn Annie en Gerard Velings-Hoogers vijftig jaar getrouwd. Het rasechte Valkenswaardse gouden bruidspaar viert het feest intiem met het eigen gezin. Ze vertellen openhartig over ‘hun’ vijf decennia.

“We leerden elkaar kennen tijdens het dansen bij Passage aan de Dommelseweg. In de Bambinobar van Stien en Frans Loos in de Haagstraat sloeg de vlam over en gaven we elkaar de eerste kus. Na vijftien maanden trouwden we”, zo begint het verhaal met gouden randje. “Ook onze huwelijksnacht brachten we door in de Passage”, vertelt Annie.

Gerard is in zijn arbeidzame leven ondernemer. Aanvankelijk in plafonds en later in zwembadbouw. Inmiddels zwaaien hun twee kinderen Dennis en Angela de scepter over het bedrijf. Annie zegt dat hun hele leven een reis is geweest en ze alle hoeken van de wereld gezien hebben. Grand Canaria, Tenerife, Lanzarote, Dominicaanse Republiek, Filipijnen en Zuid-Afrika. Gerard en Annie hebben het allemaal gezien. “Maar in de Filipijnen zijn we vaker geweest, want we sponseren daar blinde en dove kinderen, via de stichting Phil Fonds”, zegt Gerard.

Striepersgatse Jägermeisters

In het begin van de relatie is Annie actief in de mode, vooral in de handel ervan. “Toen Gerard in de zwembaden begon, ben ik gaan zorgen voor de administratie”, zegt Annie. Ze vertelt dat ze nu vooral – samen met haar man –  actief is bij carnavalsvereniging De Striepersgatse Jägermeisters. Op tafel staat zo’n Jägermeisterfles, rechtstreeks uit de diepvries. “We willen straks ook geen standaard foto, maar we willen ons kostuum aantrekken. Want we zijn echt fanatiek lid van die club”, aldus Annie.

Tekst gaat verder onder de foto

Jägermeister Annie en Gerard Velings-Hoogers 50 Jaar Gouden Echtpaar - Evert Meijs

Op de vraag wat de mooie momenten van hun vijftigjarig huwelijk zijn, is het gouden paar het snel eens. De geboorte van hun twee  ‘eigen’ twee kleinkinderen. “Maar met onze vier ‘extra bonuskleinkinderen’ zijn we ook gelukkig, hoor”, zegt oma. Ook de reis naar Zuid-Afrika staat diep in het geheugen gegrift. “De armoede die we daar gezien hebben, in de townships, is enorm. Dan besef je weer hoe goed we het hier hebben. We maken soms bombarie over een piepende stoel”, zegt Annie.
Een mindere periode is de tijd dat Annie ernstig ziek was. “Ik sta nog wel onder controle, maar het gaat gelukkig prima met me.”

Voedselbank

Het gouden paar woont heerlijk aan de Eindhovenseweg. “Je hebt aan de voorkant als het ware de stadsdrukte”, vertelt Gerard. “Aan overkant zijn de bossen en achter ons huis is een heerlijke grote tuin.” Hij vindt het wel veel werk om bij te houden. Samen kunnen ze het goed vinden en geven nog graag een wijze les mee. “Ja, schat”, is volgens Annie de beste uitspraak om een huwelijk in stand te houden. Gerard: “En respect voor elkaar. Respect hebben voor de gebreken van de ander.” En Annie besluit: “Wees blij met wat je hebt. Ik was vrijwilliger bij de Voedselbank. Iedereen kan het van de ene op de andere dag nodig hebben.”

Dan trekt het gouden paar hun schitterende carnavalsuniform aan voor de foto. De drie glaasjes worden gebruikt om te toosten.

Annie en Gerard Velings-Hoogers 50 Jaar Gouden Echtpaar - Evert Meijs

 

Like onze FACEBOOKPAGINA of schrijf je in voor de NIEUWSBRIEF en mis niets

Valkenswaard Nieuws is onderdeel van Klinkr Media. Meer info? Bezoek KlinkrMedia.nl