‘Huiselijke’ Tattooshop Valkenswaard opent zijn deuren

Tattooshop Valkenswaard is splinternieuw in onze kern en gehuisvest in een pand waarin voorheen muziekinstrumenten werden verkocht, aan de Leenderweg. Eigenaar Remco Schellens schoot afgelopen zondag uit de startblokken tijdens de open dag. Je kunt er terecht voor tattoos en piercings.

Klik op bovenstaande afbeelding voor een fotoserie

In de etalage van Tattooshop Valkenswaard prijkt op een grote affiche de foto van de uitbater als deelnemer aan Ink Master; een tattoo-competitieprogramma op televisie. “Het is een geweldige ervaring geweest om mee te maken, zo’n programma. Ik ben trots dat ik mee mocht doen”, vertelt een glunderende Remco. Het tv-programma is onderdeel van zijn pr-campagne.

De in Mierlo woonachtige Remco zal vanaf nu aan de Leenderweg in Valkenswaard te vinden zijn voor tattoos. “Ik tatoeëerde als gastartiest in Helmond, Hilversum en in Den Bosch. Hier heb ik veel geleerd. Ik ga nu deze shop zelfstandig runnen, een mooie nieuwe uitdaging”, zegt hij. Hij begint alleen, en indien gewenst, sluiten meerdere artiesten aan. “Ja, wij spreken van artiesten. Wij maken kunst.”

Tekst gaat verder onder de foto

Een huiskamersfeer in de tattooshop. Evert Meijks

“In tegenstelling tot veel andere collega’s, kom je hier niet in een donkere omgeving binnen, maar in een zaak met veel licht en waar je rustig een kopje koffie kunt drinken en je je op je gemak kunt voelen. Ook de voorgevel geeft een rustige en nette uitstraling”, zo beschrijft hij zijn nieuwe shop.

Zodra een klant binnen stapt, vraagt Remco naar de wensen. Wat voor afbeelding en op welke plek van het lichaam. “Niet elk kunstwerk is geschikt voor elke plek. Als de klant nog geen scherp voorbeeld voor ogen heeft, kan ik talloze voorbeelden laten zien waaruit gekozen kan worden. Uiteraard kan in de voorbeelden ook bewerken, naar wens van de klant”, legt hij uit. “Het kan traditioneel zijn, realistisch of er net tussen in. Dan maak ik het design. Ik gebruik vaak Photoshop daarbij, zodat het helemaal naar wens is.”

Piercings

“Ook piercings kan ik plaatsen. In het oor, boven de neus of op de tong, tepel, in de navel, de lip of noem maar op. Maar ik ga niet lager dan de navel”, legt Remco uit. Hij laat zijn eigen oorpiercings en oorstrechers zien. Artiest Remco is all-round en wil graag aan de wensen van iedere klant tegemoet komen.

Tijdens de open dag, afgelopen zondag, is het een drukte van belang. Behalve veel belangstellende bezoekers zijn er ook gasten die een tattoo laten zetten. Een vrouw heeft de handtekening van haar vader op haar borst staan. Enkele ogenblikken later begint Remco om de afbeelding te vereeuwigen. “De handtekening van mijn vader heb ik overgenomen van zijn testament”, zegt de vrouw vol trots. Ze toont haar linkerarm, waarop ‘Nothing Last Forever’ is getatoeëerd.

 

Like onze FACEBOOKPAGINA of schrijf je in voor de NIEUWSBRIEF en mis niets

Valkenswaard Nieuws is onderdeel van Klinkr Media. Meer info? Bezoek KlinkrMedia.nl