Kerststallen en -bomen keren binnenkort terug in alle kernen

Foto: Gemeente Valkenswaard

Ook dit jaar zorgt het team Beheer en Uitvoering van de gemeente voor het opbouwen van een kerststal en het plaatsen van enkele grote kerstbomen in Valkenswaard. De bomen worden geplaatst op vrijdag 6 december. Later worden ze versierd met sfeerverlichting.

De gemeente bouwt de traditionele Valkenswaardse kerststal op vanaf maandag 9 december. De kerststal komt weer op de hoek Markt/Maastrichterweg, direct naast de Nicolaaskerk. Het geheel van kerststal en een landschapje met kunststofdieren is vanaf vrijdag 13 december voor publiek te bekijken en blijft staan tot en met maandag 6 januari.

In Valkenswaard komen twee kerstbomen van ongeveer 10 meter hoog. Eén op Markt, tussen de ING-bank en het oude raadhuis/De Kunstkeuken en de tweede op het plein voor de Nicolaaskerk.

Het Centrummanagement heeft ook dit jaar gezorgd voor de feestverlichting op de Corridor- oost en -west. Op die manier wordt de decembersfeer uitgebreid tot de hele Corridor aan beide kanten van de Eindhovenseweg.

Nieuwe boom Borkel en Schaft

Op het Martinusplein in Dommelen komt een boom van zo’n 10 meter hoog in de buurt van de Dommelse dorpspomp. De grote spar op het Mgr. Kuijpersplein in Borkel en Schaft is dood en is deze week vervangen door een nieuwe. Deze gaat dienst doen als kerstboom.

 

Like onze FACEBOOKPAGINA of schrijf je in voor de NIEUWSBRIEF en mis niets

Valkenswaard Nieuws is onderdeel van Klinkr Media. Meer info? Bezoek KlinkrMedia.nl