Severine verlaat haar muffins en taarten bij Luncherij Smakelijk

Eigenaresse Severine Jacobs stopt bij Luncherij Smakelijk aan de Kerverij in Valkenswaard. Vanwege gezondheidsredenen draagt ze vanaf 1 januari 2020 haar horecabedrijf over aan nieuwe uitbaters. Vooral het warme contact met de klanten zal ze gaan missen.

Klik op bovenstaande afbeelding voor een fotoserie

Rode dekentjes hangen over de stoelen van het terras. Een grote muffin staat bij de ingang en twee borden vertellen over koffie, appeltaart en tosti’s. Aan de deur hangt een vaantje met de uitnodiging om binnen te komen: ‘We’re Open’. Severine Jacobs (44) zwaait hier de scepter sinds maart 2017 als opvolgster van Laura Frijters (destijds Lunchroom Bij Laura). Op 1 januari komt daar een einde aan. Samen met haar man Harold heeft ze ziel en zaligheid in de zaak gestopt. “Ik ben een pleaser en wil het de mensen graag naar de zin maken”, zegt ze glimlachend.

Het is volgens Severine heel goed gegaan de afgelopen periode. “Ik heb nooit echt reclame gemaakt, maar door mond-tot-mondreclame is de zaak lekker gaan draaien”, verklaart ze en meteen komen de eerste gasten binnen. Ieder hoekje heeft sfeer en is fotogeniek. “Harold heeft daar ook erg veel gevoel voor. Hij is ook nog steeds voorzitter en het enige bestuurslid van de Ondernemersvereniging De Kerverij.”

Misschien zijn er inwoners die denken dat Smakelijk in een vergeten hoek zit. “Toch is dat niet het geval”, zegt Severine. “Als je recensies leest op Google, zijn die erg positief. Onze twee medewerksters hebben dezelfde drive, werken ook graag met mensen en bouwen een fijne sfeer op”, zegt ze. “Ik ben er heilig van overtuigd dat als je iets goed doet, een mooi concept hebt, komen mensen tóch wel.” Opnieuw komen enkele dames binnen en vinden een plekje bij het raam. Ze kijken verwonderd naar alle snuisterijen die de luncherij maken tot een knusse zaak.

Op zoek naar een nieuwe baan

Komend jaar nemen Dick en Evy van Cafetaria Lindeplein uit Eersel de zaak over. “De naam zal voorlopig ongewijzigd blijven en het interieur gaat mee over naar de nieuwe uitbaters”, zegt Severine, die nu rondloopt met een dubbel gevoel. “Door het harde werken heb ik mijn lijf verwaarloosd. Dat voelt als falen, ook al weet je dat dat niet hoeft. Maar tóch. Anderzijds komt er meer ruimte en tijd voor mijn gezin”, legt ze uit. Maar ze geeft niet op. “Ik ga weer op zoek naar een nieuwe baan, ik ben voldoende ondernemend en creatief. Ik heb dat van mijn moeder met de paplepel binnen gekregen”, zegt ze trots.

Komende maand draait al nieuw personeel vanuit Eersel mee om de overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen. “Onze twee dames Marieke en Marion kunnen gelukkig ook hier blijven werken. Het voelt wel een beetje alsof ik ze in de steek laat”, sluit Severine af.

Severine Jacobs Luncherij Smakelijk - Evert Meijs

 

Like onze FACEBOOKPAGINA of schrijf je in voor de NIEUWSBRIEF en mis niets

Valkenswaard Nieuws is onderdeel van Klinkr Media. Meer info? Bezoek KlinkrMedia.nl